b_640_480_16777215_00_images_vesti_2020_07_ojleski_eurofarm.jpg

Ракометните клубови конечно го добија проколот за тренинзи во сала, кој се чекаше подолго време и ќе можат да ги направат плановите за старт на нетипичните подготовки. Голем дел од нив веќе тренираат на отворено, а дел од нив го одложија стартот. Препораките се тренажниот процес во сала да биде поделен во три фази: инвидуален тренинг, работа во помали групи и колективен тренинг.

Натпреварите ќе се играат без присуство на публика, а сите ракометари и ракометарки ќе мора да бидат тестирани на Ковид-19 најмногу 72 часа пред стартот на лигите.

Протоколот на Ракометната федерација на Македонија изгледа вака:

протокол 1

протокол 2

протокол 3

протокол 4

протокол 5

протокол 6

протокол 7

sponzori 2021

За нас

На ден 29.11.2019 во општина Битола беше потпишан договорот ,,ПЛАТФОРМА ЗА РАКОМЕТНА БИТОЛА’’, со што и официјално Битола го доби клубот РК Еурофарм Пелистер.

Договорот го потпишаа претставници на двата клуба и градоначалничката на Битола, Наташа Петровска во просториите на Општина Битола.

Еурофарм Пелистер ќе биде водечкиот клуб со високи европски амбиции, а Еурофарм Пелистер 2 клуб исполнет со млади ракометари и таленти од Битола и цела Македонија.

Прочитај повеќе

Контакт

Адреса: Ул.Добривое Радосављевиќ бр.3
Битола 7000, Република Македонија

Телефон: +38971231461

E-mail: dimitar.mitrevski@eurofarm.com.mk

icons8 facebook old 48 icons8 instagram 48 iconfinder youtube 834723