b_640_480_16777215_00_images_vesti_2020_10_kovid_19_test.jpg

Европската ракометна федерација ќе дистрибуира брзи ковид-19 тестови за клубовите и федерациите за подобро функционирање во период на пандемија.

ЕХФ им достави тест комплети на клубовите кои се вклучени во натпревари во ЕХФ конкуренцијата до крајот на октомври, а исто така и сите национални федерации кои се вклучени во национални репрезентативни натпревари на почетокот на ноември исто така ги добија комплетите.

Брзите тестови даваат индикација дали коронавирусот е присутен во организмот во рок од 15 минути. Клубовите на кои не им е потребен негативен ПСР тест можат да ги користат тестовите, додека клубовите на кои им е потребен негативен ПСР тест поради патувањата, можат да го користат брзиот тест за домашните натпревари.

logo rfm

ehfclww2

ehftv

VF420 Web 178x156px DEC

SEHA League

aqua baner

 

2sponzori dolu27112018

За нас

На ден 29.11.2019 во општина Битола беше потпишан договорот ,,ПЛАТФОРМА ЗА РАКОМЕТНА БИТОЛА’’, со што и официјално Битола го доби клубот РК Еурофарм Пелистер.

Договорот го потпишаа претставници на двата клуба и градоначалничката на Битола, Наташа Петровска во просториите на Општина Битола.

Еурофарм Пелистер ќе биде водечкиот клуб со високи европски амбиции, а Еурофарм Пелистер 2 клуб исполнет со млади ракометари и таленти од Битола и цела Македонија.

Прочитај повеќе

Контакт

Адреса: Ул.Добривое Радосављевиќ бр.3
Битола 7000, Република Македонија

Телефон: +38971231461

E-mail: dimitar.mitrevski@eurofarm.com.mk

icons8 facebook old 48 icons8 instagram 48