b_640_480_16777215_00_images_vesti_2020_07_107376368_873301836413123_6866248747903761886_n.jpg

Новиот координатор на младинската школа на Еурофарм Пелистер, Стевче Стефановски веќе ја започна својата работа во клубот. Денес, во техничките простории на клубот, Стефановски одржа работен состанок со сите тренери во клубот. Темата беше ковање на клупска стратегија во следниот период, во која се вклучени сите категории на клубот.

Голем дел од тренерите кои работат во Еурофарм Пелистер, долги години се во ракометот и во клубот и ја познаваат тематика, клупските структури, инфраструктурата и планот на раководечките структури. Ваквите состаноци ќе бидат почести, за утврдување на клупските планови и стратегијата на краток и долг период.

Кон средината на јули се очекува пристигнување на сите ракометари во Битола и почеток на подготовки на сениорската екипа, водена од Жељко Бабиќ.

sponzori 2021

За нас

На ден 29.11.2019 во општина Битола беше потпишан договорот ,,ПЛАТФОРМА ЗА РАКОМЕТНА БИТОЛА’’, со што и официјално Битола го доби клубот РК Еурофарм Пелистер.

Договорот го потпишаа претставници на двата клуба и градоначалничката на Битола, Наташа Петровска во просториите на Општина Битола.

Еурофарм Пелистер ќе биде водечкиот клуб со високи европски амбиции, а Еурофарм Пелистер 2 клуб исполнет со млади ракометари и таленти од Битола и цела Македонија.

Прочитај повеќе

Контакт

Адреса: Ул.Добривое Радосављевиќ бр.3
Битола 7000, Република Македонија

Телефон: +38971231461

E-mail: dimitar.mitrevski@eurofarm.com.mk

icons8 facebook old 48 icons8 instagram 48 iconfinder youtube 834723